Langt oppe i fjellene bak Geilo og ved
foten av Hallingskarvet ligger
Prestholtseter, et yndet turmål både
sommer og vinter. Her kan du kjøpe ekte
norsk tradisjonsrik fjellmat som spekemat,
rømmegrøt, rømmevafler og tynne lefser,
servert i tradisjonsrike lokaler. Du kan
selvfølgelig også få en etterlengtet Solo
eller en Kvikk Lunch. Lokalene består av
små rom med sitteplasser på begge sider
rett innenfor døren og et større rom med
selve kiosken og flere sitteplasser rett
frem.
Prestholtseter
Prestholt er åpen både om sommeren,
høsten og vinteren. Fra hjemmesidene har
vi hentet følgende detaljerte oversikt:
Sommersesong: første helg i juli- medio
august + helgene utover til høstferien uke
40. hver dag i høstferien.
Vintersesong: Romjulen hver dag fra 27.
des. Helgene fra andre helgen i januar til
vinterferien uke 8 etter det hver dag
unntatt onsdager til etter Skarverennet.
Om sommeren er det mulig å kjøre hele
veien opp. Her finnes en stor
parkeringsplass for de som vil gå tur i
fjellet eller besøke kafeen. Det store
attraksjonen de siste årene, er i tillegg til
Prestholtseter selv, trappene som ble laget
av sherpaer fra Nepal opp til selve
Hallingskarvet. De har medført at det
ulendte terrenget nå er åpnet for mange
flere som ønsker seg opp på
Hallingskarvet.
Om vinteren kan du kun komme hit på ski,
det går preparerte og merkede løyper
både fra Geilo og Ustaoset. Det er et
perfekt stoppested ca halvveis hvis man
går turen fra Ustaoset til Geilo - en flott tur
for de fleste.
KONTAKT:
Nye Havsdalsvegen 150, 3580 Geilo,
+47 959 47 626
Trykk på bildet for å se video